reisverslag Cochem 30 juni tm 7 juli

Reisverslag Cochem

Dinsdag 30 juni 2015, de vertrekdag:

Het weer was prachtig en het vertrek verliep in elke opstapplaats voortreffelijk. Onderweg naar Cochem hebben we twee keer een stop gemaakt. We hebben de lunch genuttigd bij AC Apeldoorn  en we hebben de benen gestrekt bij Seaways Papenheim West. Aangekomen in het hotel heeft  iedereen zich geïnstalleerd en hebben we om 19:00u het diner genuttigd in het hotel. Na het diner is iedereen de omgeving gaan verkennen en zaten we op een gegeven moment met een grote groep op een terras, met uitzicht op de Moezel, vlak bij het hotel, wat erg gezellig was.

Woensdag 1 juli 2015

Na het ontbijt zijn we met de bus naar Koblenz  vertrokken. Dit was een erg mooie tocht langs de rivier de Moezel. Daar waar de Moezel en de Rijn samenkomen is een kabelbaan die van de ene kant van de Rijn, over de rivier, naar de andere kant gaat. Veel van de deelnemers zijn met deze kabelbaan naar de andere kant gegaan.

Met de rest van de groep hebben we lekker apfelstrudel met ijs en koffie genomen met uitzicht op de Rijn. Omdat het zo warm was zijn we rond drie uur in de bus terug gereden via de toeristische route naar ons hotel.

Donderdag 2 juli 2015

Vanmorgen hadden we een vrije ochtend. Jammer genoeg moest Fenny naar het ziekenhuis en moest daar ook een nacht blijven. Haar zus en haar man zijn dezelfde avond nog gekomen.                  ’s Middags hebben we alsnog een leuke bootreis over de Moezel gemaakt. Vanaf het water ziet alles er toch anders uit en is het toch iets koeler dan op de wal.

Vrijdag 3 juli 2015

Fenny mocht weer uit het ziekenhuis. Haar zus en haar man hebben Fenny en Henk toen meegenomen naar Nederland. Dit was voor iedereen een behoorlijke domper.  Met de bus zijn we, naar Bernkastel-Krues gereden. Dit weer helemaal met het mooie uitzicht op de Moezel. Ieder heeft hier genoten van de mooie stad met zijn terrasjes, winkeltjes en mooie gebouwen.

Zaterdag 4 juli

Vanwege de hoge temperatuur zijn we al vroeg vertrokken naar Trier. Trier is een erg mooie en oude stad. We hebben hier een oude vesting van de Romeinen bezocht. Na een film over het ontstaan van de vesting te hebben gekeken, hebben we rondgedwaald in de oude gewelven waar het heerlijk koel was. Hierna zijn we de stad ingegaan, omdat het zo gigantisch heet was zijn we op tijd weer richting Cochem vertrokken in onze airco gekoelde bus, bij aankomst in Cochem was het nog 43 graden. Ondertussen hadden een aantal deelnemers al een leuke Nederlandse kroeg gevonden waar tot laat in de avond feest gevierd werd.

Zondag 5 juli 2015

Vandaag weer erg warm, al vroeg stond de thermometer op 39 graden. Vandaag zijn we naar de Nürburgring geweest, een race circuit met het oude gedeelte de Nord Schleife van ruim 20 km lang. Na het ongeluk van Niki Lauda in de formule 1 zijn hier een aantal jaren geen Formule 1 race meer gehouden en heeft men een nieuw circuit aangelegd voor deze races. We hebben hier een uitgebreide rondleiding gehad wat iedereen erg interessant vond. Het ging vanaf de oprichting, het oude rennerskwartier, de nieuwe, de pitstraat, de persruimte tot aan de huldigingsplaats.Al met al een zeer imposante ervaring.  Voordat we hier weggingen hebben we een gezamenlijke lunch met braadworst en pommes frites genuttigd.

Maandag 6 juli 2015

De zondagmiddag en de maandagochtend had Nadim, onze chauffeur, zijn rusttijd. ’s Morgen waren we dan ook in de gelegenheid om souvenirs te kopen. Na een heerlijke pizza of spaghetti te hebben gegeten in Cochem zijn we in de bus gestapt en hebben, in de koele bus, een tocht gemaakt door de omgeving waar we nog hebben rondgekeken op het vliegveld van Frankfurt-Hahn

Dinsdag 7 juli 2015

Het zit er weer op. We moeten inpakken en weer vetrekken richting Nederland.Het weer is nog steeds erg goed. Na enkele stops zijn we aangekomen in Heerde waar we hebben genoten van een heerlijk warm en koud buffet.