reisverslag Gran Canaria 20 tm 27 juni

Vliegreis Gran Canaria

20 juni:

De eerste dag van onze vakantie, een deel van de deelnemers werd opgehaald vanaf Hoogeveen en Meppel, maar ook een aantal verzamelden zich in de vertrekhal van de luchthaven Eelde.

We hadden een tussenstop in Eindhoven. Dat was wel erg bijzonder, want daar kwamen we de reizigers uit Italie tegen die op de terugweg waren. Vanuit het vliegtuig konden we ze nog zien.

Na een vlucht van circa 5 uur kwamen we om 21.00 uur plaatselijke tijd aan op Gran Canaria om vandaar naar het IFA Continental Hotel in Playa del Ingles te rijden.

Omstreeks 22.30 uur waren we ingechekt en konden we nog wat eten en drinken.

21 juni:

Een rustdag, ondanks dat we vanaf Eelde vlogen, was het nog wel een hele reis. Het weer was prachtig, zodat we direct konden genieten van het mooie weer. Het hotel had een prachtig zwembad en degene die niet wilden zwemmen gingen winkel. Omdat we all inclusive hadden, verzamelden we omstreeks de lunch weer bij het hotel.

22 juni:

We gingen vandaag een rondrit maken over het eiland.  De eerste stop was bij een fabriek waar rum gemaakt werd. Hoewel het nog vroeg was, waren er toch wel wat mensen die dit gingen proeven. Onderweg hebben we ergens een heerlijke lunch gehad.

Hierna vertrokken we naar het plaatsje Terror, dit is een van de mooiste dorpjes van Gran Canaria, vooral de kathedraal was zeer indrukwekkend om te bekijken.

Daarna was het tijd om verder te reizen en zijn we naar het hoogste punt van Gran Canaria gereden, gelegen op 1800 meter hoogte!! Vanaf hier kon je zelfs Tenerife zien liggen.

Vervolgens via bergachtige wegen teruggereden naar ons hotel, waar het buffet alweer klaar stond, zodat de inwendige mens weer versterkt kon worden.

23 juni:

We hadden vandaag tijd voor ons zelf. Vakantie is namelijk ook lekker luieren! Sommigen gingen naar het strand, maar niets hoefde, dus iedereen kon zelf zijn dag bepalen.

24 juni:

De dag voor de bekende (traditionele) jeepsafari. Omdat het droog was en de zon volop scheen, hadden we ons flink ingesmeerd en oude kleren aangedaan, want deze zouden na afloop vies zijn van alle stof.

Na een korte stop bij een bar om iets te drinken, reden we via onverharde wegen naar een stuwmeer. Wat hadden we hier een prachtig uitzicht. Ook zijn we nog naar het schilderachtige dorpje Fataga gereden. Dit is een van de authentiekste dorpjes van Gran Canaria, we stopten hier om wat te drinken en foto’s te maken.

Aan het eind van de dag zijn we bij een berg gestopt waar we een prachtig uitzicht hadden op Playa del Ingles. Hier is ook de groepsfoto gemaakt.

25 juni:

Een dag om bij te komen! Door het schommelen van de jeeps en de hele dag in de open lucht, waren we allemaal behoorlijk lui geworden. Wat is er dan fijner om heerlijk te genieten van het zwembad of van het strand. ’s Middags zijn we nog naar een van de grote winkelcentrums geweest, genaamd Yumbo, hier kon je volop souveniers kopen.


26 juni:

Vandaag stond er een boottocht op het programma. En niet zomaar 1, maar met een catamaran! We vertrokken vanuit Puerto de Rico en zijn langs de kust gevaren. Hoewel er regelmatig dolfijnen zijn, hebben we deze helaas niet gezien.

Maar dat mocht de pret niet drukken, het weer was geweldig en we genoten volop van de wind, het mooie uitzicht op de kust van Gran Canaria en we hadden erg veel lol op de boot.

Het was tevens alweer de laatste avond op Gran Canaria, een aantal gingen nog de kroeg in, maar ook bleven de mensen bij het hotel, om alvast de koffer in te pakken.

27 juni:

De laatste dag van de vakantie alweer, wat is het snel gegaan en wat was het mooi!

Een prachtig hotel, een leuke groep deelnemers, heerlijk weer, lekker eten, kortom VAKANTIE!

Om 10.00 uur vertrok ons toestel naar Eelde en zonder tussenlanding waren om 15.24 uur Nederlandse tijd weer geland, waar de mensen uit Assen opgewacht werden door familie of vrienden. De andere moesten nog even wachten, want de buschauffeur was een uur te laat. maar uiteindelijk is iedereen toch weer veilig thuisgekomen!

Dit was het verslag van Hendrik Bruintjes