Lloret d' Mar 16 tm 23 juni 2018

Zaterdag 16 juni:

Bij de eerste opstapplaats in Assen werden we verrast met een schitterende reisbus die het hele gezelschap naar Schiphol bracht, nl de spelersbus van FC Groningen. Voor de Emmenaren was die een beetje een raar gevoel, maar het zat wel lekker luxe. Met Transavia over de Pyreneeën en uiteindelijk geland op het vliegveld van Girona. Daarna nog een korte transfer naar Lloret d’ Mar en daar zitten we dan. Midden in het centrum, vlakbij het strand en omringd door grote hotels met schreeuwende tl verlichting, proppers, pizzatenten, brallerig lawaai en een heerlijk koud biertje. Kortom...... Vakantie!!!!

Zondag 17 juni:

We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna lekker even uitrusten en de omgeving verkennen. Dankzij de eerste groep van de stichtingvakantiereizen al in Lloret waren geweest, kwamen we voor de lunch terecht bij het uitstekende cafe "zomers". Prima plek, heerlijk eten maar bovenal een geweldige locatie om de verjaardag van Jan Eises te vieren. Met slingers en gezang, gevolgd door hamburgers, friet en pizza..De kok en uitbater was een Musselknoalster automonteur die hier een eettent begonnen was. Net open en nu al twee groepen van de stichting langs geweest. Hij gaat een gouden toekomst tegemoet. De meesten gingen na de lunch zwemmen of Lloret verkennen en de begeleiding ging op pad om excursies te regelen. (ook omdat er een eerdere groep was geweest, ging dat vlotjes) S ’avonds genoten van een heerlijk dinerbuffet, en daarna voor de diehards nog naar de disco.

Maandag 18 juni:

Vanmorgen, na het ontbijt vertrokken op de voetjes naar het busstation. Wel vijf en een halve minuut lopen. Het doel was een bus te halen die ons naar Marinaland zou brengen. Dat is een pretparkachtig iets voor waterratten maar ook met een soort dolfinarium en papagarium. Nou de bus lukte met glans en voor dat je het wist zaten we er alle 3 in. Het leek erg vlotjes te verlopen, maar toen bleken we in de verkeerde bus te zitten. Vrij vlot daarna en in een ommezien zaten we in het goede park en op de tribune voor een papagaaienshow. Een half uur later hadden we een plek voor de zeeleeuwen en dolfijnenshow. Kunstig wat die dieren allemaal kunnen. Even zo knap van die trainers om ze dat allemaal te leren trouwens. Een echt kunststukje was trouwens hoe die dolfijnen met hun trainsters te keer gingen. Meters hoog en ver werden ze door de lucht gegooid. Geweldig.  Na de show was het tijd om te gaan lunchen bij de parkcafetaria. Keuze uit spaghetti, saucijs, hotdog, tunasalad ( want de dolfijnen hadden ze nog nodig) alles voorzien van frites. En natuurlijk diverse sapjes. (Alcoholvrij) Één en ander werd vrij vlot geserveerd zodat er nog royaal tijd overbleef om van de waterglijbanen en zwembaden gebruik te maken. Heerlijk verfrissend. Ook voor de toeschouwers die net iets te dicht bij stonden en kletsnat werden door de enorme boeggolven die sommigen van ons te weeg brachten. Tot slot werden de foto's bekeken van de waaghalzen die bij binnenkomst een dikke slang van drie meter lang en vijftien kilo zwaar was om hun hals heen gehangen kregen, Er waren echt schitterende foto’s bij! Veel mensen kochten dan ook een foto. Daarna met de bus weer terug naar het hotel, snel even douchen en daarna weer eten. Om half tien was er bingo, wij hebben helaas niets gewonnen, maar na afloop konden we wel lekker swingen op de muziek van de gelegenheids dj " dennis"  Toffe muziek voor elk wat wils. Er werd ook nog even geroeid in een bootje op de Amstel. Nou dan weet je het wel. Het was gezellig en het werd laat.

Dinsdag 19 juni

Vandaag een RUSTDAG. Eerst even uitslapen en daarna met de hele groep naar de markt, een gezellige wandeling van ongeveer een klein half uur. De gebruikelijke artikelen van zo'n markt zoals kleding, leren tassen, siepelleren portemonnees, leren riemen, jurkjes, lingerie, hoeden en petjes werden door ons gekeurd en hier en daar ook gekocht. Niet te vergeten de horloges, armbandjes en andere goedbedoelde prularia werd gekeurd of afgekeurd. Na de middag was er onder andere vertier op het dakterras. Handboog schieten stond op het programma. Hier kwamen Henk Kolmer zijn verborgen kwaliteiten naar boven. Meer dan dertig punten schoot de beste man. De boogvaardigheid zou Wilhem Tell doen verbleken. Hij werd dan ook de trotse kampioen van het "boven gebeuren". Daarna daalde het gezelschap af naar de begane grond waar onze animator een dartscompetitie opzette. Vele pijlen werden gegooid en opnieuw bleek Henk een " meester op de pijl" te zijn. Met grote overmacht gooide hij iedereen de dood in zodat hij de zeer terechte winnaar werd. Een medaille en eeuwige roem viel hem ten deel. Deze tweede nederlaag werd door een deel van de verslagenen weggespoeld aan de bar terwijl een ander deel in de jacuzzi belandde. Gelet op de gezichten was de nederlaag snel vergeten. Echter er moest nog een krachtmeting komen, namelijk de bingo. Dat deden we na het diner waarbij iemand Henk zijn toetjes aanbood als hij niet mee zou doen. Henk deed dus wel mee. En wat gebeurde er ........preciesssss. Henk verloor -J  Laurens was de gelukkige om een grote fles champagne in ontvangst te nemen. En Laurens zou Laurens niet zijn als hij niet spoorslags naar de bar zou gaan om terug te komen met een hele serie chique glazen waarin hij zijn champagne uitschonk en iedereen liet meedrinken. Hulde!  Natuurlijk werd er nog even gepoold en daarna tijd voor de karaoke. Grote sterren traden op met de meest ontroerende Nederlandse meezingers met als grootste tophit....."De Vlieger" van Hazes. Schor ging een ieder na dit songfestival zijns weegs. De een naar boven en naar bed en de ander pikte nog even een terrasje.

Woensdag 20 juni:

Vandaag na het gebruikelijke ontbijt stond een prachtig groen/witte bus voor de deur van het hotel op ons te wachten.  We gingen drie middeleeuwse dorpen bezoeken die op de Unesco wereld erfgoedlijst staan. De chauffeuse was Rosira en de gids heette Jacqueline. Toffe tantes die van wanten wisten. De gids kwam oorspronkelijk uit Alkmaar dus er zit een Westfries sausje over haar vloeibaar Nederlands. Ze woont al jaren in Spanje,  maar komt toch om de twee weken naar Nederland. Ze begon na introductie direct met Catalaanse les: Goedemorgen............Bon diaz Vertrek........................Adèo  Dank je wel.................Mèrci met de klemtoon op mèr  Ondertussen reed de bus door een mooi stuk buiten Lloret. Een gebied met uitstekende restaurantjes en een soort van " slapen bij de boer" locaties maar dan luxer. De streek leek wel op Toscane. Het eerste dorpje was Monélls ( de dubbele l wordt uitgesproken als lj) daar werd ook even een kopje koffie en een stuk eigen gebakken cake genuttigd. Daarna door naar Besalú. Onderweg onder de "Route du Soleil " door waarna we in de streek kwamen met de bekende Catalaanse ezels. Besalú was een vesting-plaats die met moeite ingenomen kon worden door de Romeinen. De stevige stadswallen voorkwamen een vlotte inname, maar konden niet voorkomen dat de Romeinen hun Veni vidi vici uitkonden spreken. Daarna weer verder met als einddoel Girona. Voor de liefhebbers van "Game of Thrones" ...... Hier werden grote delen van de serie opgenomen waaronder alles met betrekking tot de "walk of Shame" Maar verder is Girona bekend om zijn hangende huizen. Heeft Appingedam alleen wat keukens boven het Damsterdiep hangen, hier hangen hele delen van huizen boven de rivier. Baas boven baas. Maar eerst een geweldige lunch. Het was tenslotte al 14.00 uur. Een overheerlijke superburger, bestaande uit een broodje met een burger, bacon, gebakken ei, kaas en sla en natuurlijk ook frietjes. Smullen hoor! Daarna stad sjokken. Er was een groep die met de gids mee liep, een andere groep ging shoppen en er waren ook mensen bij die het allemaal wel best vonden en lekker op een terrasje gingen uitbuiken. Maar natuurlijk is Girona ook bekend om zijn geweldige kathedraal, die zoals elke kathedraal altijd open is. Behalve deze. Na 86 treden stond men voor een dichte deur.....Dus wat doe je dan. Preciesssss... Feestje bouwen op de grote trap.  Om half vijf weer terug naar Lloret de Mar. Daar dook de één in het zwembad, de ander in het bubbelbad, sommigen naar de bar en wat er overbleef ging uitpuffen op bed en/of onder de douche. Om 20.00 uur eten en daarna nog even een fikse avondwandeling maken langs de kust. Na de wandeling gingen we moe en voldaan op een terras zitten en hebben nog heerlijk genoten.

Donderdag 21 juni:

Een rustdag om bij te komen van de dag ervoor, maar wel eerst gezamenlijk de verjaardag van Wyjan Juistenga gevierd. Van ons allen mocht hij een zwart " i love Lloret de Mar" t-shirt in ontvangst nemen, maar ook door een erehaag lopen en een fantastische aubade ( lang zal ie leven) aanhoren. Verder kon iedereen de dag zelf invullen, het lunchgeld werd dankbaar in ontvangst genomen en iedereen ging zijn of haar ding doen. Een deel van de groep, deed de traditie van bingo en disco eer aan, maar ook gingen er mensen naar Lloret onveilig maken.

Vrijdag 22 juni:

Net als bij het eten: het lekkerste bewaar je voor het laatst. In ons geval was de excursie naar Barcelona. Bestaande uit een sightseeing langs de meest beroemde gebouwen, Camp Nou, en de Mont Juigh. Gebouw van Gaudi waar zijn vrouw in woonde Sagrada familia (of te wel het leven van Jesus) De twaalf torens, waarvan er nog enkele gebouwd moeten, verbeelden de apostelen. De vier torens met de zuidvruchten verbeelden de 4 boeken. En dan komt er nog een hoofd toren die de terugkomst van Jesus moet verbeelden. Het streven is dat de toren in 2026 klaar moet zijn. Dat heeft te maken met de honderdste sterfdag van Gaudi. (Lukt ze nooit) Daarna naar het voetbalstadion van Barcelona. De grote wens van velen van ons was om daar rond te mogen kijken. Het was schitterend. Na deze enerverende dag, even opfrissen en daarna voor de laatste keer dinerbuffetten. 'S Avonds werden we verrast met Bingo en twee flamencodanseressen. Waarbij we natuurlijk bij het slotnummer de gelegenheid kregen om mee te doen. Nou, wie wil dat niet. Hierna nog wat oefeningen gedaan rond het poolbiljart en aan de bar. Bleek dat het toch een vermoeiende dag was geweest want een ieder ging op tijd plat. 

Zaterdag 23 juni:

De dag van de terugreis, natuurlijk zeeeer uitgebreid gegeten en gedronken van ons ontbijtbuffet. Daarna de koffers inpakken en onder in de kelder in de opslag gelegd. We moesten voor tien uur de kamer uit dus dat was nog wel even een dingetje. Een ieder moest de kamersleutel/ pasje in de deur laten zitten zodat de begeleiding nog even een kamercontrole konden doen. Met zo'n slimme groep als de onze, natuurlijk een overbodige aktie. Er werd helemaal niets meer aangetroffen op de kamers. Om 11.00 afgesproken met elkaar om gezamenlijk te gaan lunchen. Met als verrassing, dat er nog een bootexcursie geregeld was naar Tossa de Mar. Het was zo’n boot met een glasbodem zodat je de vissen kon zien zwemmen terwijl je aan het varen was. Zou een half uur duren. Maar dat werd twee keer zo lang omdat de boot nog even stilgelegd werd in een baai zodat iedereen royaal de mogelijkheid kreeg om naar beneden af te zakken. Konden de vissen ook beter zien met wat voor een groep we op vakantie waren geweest. En voor de beweging werd ook gezorgd. Een hele klim naar het hoogste punt van Tossa en om half zes was het feestje weer afgelopen en waren we terug bij het hotel. Natuurlijk werd er afscheid genomen van het hotelpersoneel. Ze hebben ons acht dagen geweldig verzorgd.  Er werd rekening gehouden met onze wensen en men stond altijd voor de groep klaar om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Een speciale dank gaat uit naar Kevin van de animatie. Elke dag had hij een gevarieerd programma voor ons klaar en stelde hij zijn disco apparatuur beschikbaar voor onze eigen DJ. Toppertje hoor, die man! Dan het onvermijdelijke. Spullen in de bus en terug naar het vliegveld. Op het vliegveld natuurlijk het gebruikelijke tafereel van een lange wachtrij die voetje voor voetje naar voren schuifelt. Wij waren bijna de laatsten dus genoeg tijd voor vertier in de rij. Zingen en bewegen zorgden ervoor dat we ons niet verveelden. Nadat alle plichtplegingen probleemloos waren verlopen konden we het vliegtuig in.  Een lange nacht volgde met twee uur vliegen en nog drie uur bussen. Je snapt het wel, de ogen vielen al snel dicht en het was voor het eerst in acht dagen stil en rustig.  In Emmen aangekomen stonden de ophalers in de frisse kou te wachten. Er werd snel afscheid genomen van iedereen, de koffers werden uit de bus gehaald en voort ging de reis. Naar Assen. Ook daar hetzelfde tafereel. Afscheid nemen doet toch zeer, maarrrrrrr........we zien elkaar weer op de reunie.  Afgesproken!!!!!. 

We hebben een fantastische vakantie gehad, met een geweldige groep! Gelukkig alles en iedereen gezond gebleven, er waren geen "dingetjes" maar wat het belangrijkste was.... Iedereen deed zijn uiterste best om het voor de ander een zo leuk mogelijke vakantie te laten zijn.

Muchos Gracias , Margreet, Carlien, Wijnie en Henk