Duitsland Wetzlar

Maandag 3 juni 2019

Maandagmorgen vertrokken op de diverse opstapplaatsen. Alles verliep volgens planning en het weer was goed.We hadden lunchpakketten meegekregen die we op een parkeerplaats onderweg hebben opgegeten. Rond vijf uur kwamen we aan bij het hotel waar we hartelijk werden ontvangen. Ook het inchecken verliep voorspoedig en iedereen was tevreden over zijn/haar kamer. Het diner hebben we ons goed laten smaken en ’s avonds hebben we nog even na geborreld op het terras en een beetje het dorp verkend. Omdat het erg stijl was, kon niet iedereen naar het dorp lopen.

Dinsdag 4 juni 2019

Vanmorgen uitgeslapen, ontbeten en de omgeving verder verkend. Zoals we al hadden gemerkt ligt het plaatsje boven op de berg. Na de lunch, braadworst met frites, zijn we naar het plaatje Diez gegaan waar een van de vier kastelen staat die door Willem van Oranje zijn gebouwd. Hij was getrouwd mat Amalia van Stolberg, waar onze kroonprinses naar is vernoemd.

Woensdag 5 juni 2019

’s Morgens zijn we vertrokken naar het stadje Weilburg. Ook hier staat weer een mooi paleis, die nu door de andere tak van ons koningshuis, n.l. de Nassau’ s, is gebouwd. We hadden verwacht dat het plaatsje een groter centrum zou hebben met leuke winkeltjes en souvenirs. Dit viel echter tegen. Iedereen heeft hier op eigen gelegenheid geluncht. Na de lunch zijn we naar de dwildpark in Weilburg gegaan. Een erg groot terrein waar alle dieren die in de omgeving voorkomen waren. Van beren, wolven, otters tot karpers. Door de warmte hebben we een aantal niet kunnen zien, zoals de bruine beren. Na het diner, in buffet vorm, de avond doorbracht op het terras bij het hotel.

Donderdag 6 juni 2019

De plannen voor deze dag lagen klaar, maar soms gaat het anders dan je verwacht. We hadden afgesproken om eerst naar het grote warenhuis te gaan en om half één hadden we ergens afgesproken voor de lunch. Om half twee stond een afdaling in een ijzerertsmijn gepland en een bezoek aan het smalspoormuseum.

Dit ging echter niet door. Toen we weg wilden met de bus, weigerde de luchtvering, zodat de bus niet omhoog ging en geen vering had. Toch zijn we naar het nieuwe centrum gehobbeld, omdat er bij het hotel niets was. De andere afspraken hebben we moeten afzeggen. De lunch hebben we gebruikt in het winkelcentrum en na vier uur zijn we terug gehobbeld naar het hotel, waar ook de monteur voor de bus kwam. Lukte echter niet om hem te repareren en de bus moest naar de garage. Er moest een onderdeel uit Nederland komen en de volgende morgen kon de chauffeur de bus weer ophalen.

Vrijdag 7 juni 2019

Rond elf uur was de bus er weer en zijn we gaan rondrijden. We hadden de afspraken van de vorige dag weer opgepakt en zijn naar Solms gegaan om te lunchen en een bezoek te brengen aan de ijzermijn Fortuna. Dit was erg interessant, na een eind de mijn te zijn ingelopen kwamen we bij de lift waarmee we 150 meter diep de mijn ingingen. Daar aangekomen gingen we op een treintje de mijngangen dieper in. Het mooie was dat de apparatuur waarmee werd gewerkt nog aanwezig was en het ook nog deden, wat dan ook werd gedemonstreerd. Al met al zeer de moeite waard. e mensen die niet mee durfden hebben het bijbehorende museum bekeken, wat ook zeer de moeite waard was. Teruggekomen in het hotel hebben we ons opgefrist en hebben het diner genuttigd. Een aantal ging daarna naar de kamer om voetbal te kijken.

Zaterdag 8 juni 2019

Vandaag de rustdag van de chauffeur. Het hotel en het terras zijn vanaf 11:00u tot 17:00u gesloten. We hadden echter een vergaderzaal met terras ter beschikking gekregen. De deelnemers die minder ter been waren hebben zich hier prima vermaakt. O.a. een vergadering met Jaap als voorzitter. Om 13:00 u zijn we naar de pizzeria gelopen op 100 meter afstand en hebben daar genoten van een pizza of een portie spaghetti. Was erg gezellig. Na de lunch zijn er een aantal aan gaan lopen en een aantal zijn naar voetbal wezen kijken. Het diner was weer goed en weer gaan mensen voetballen en de kwalificatie van de formule 1 bekijken.

Zondag 9 juni 2019

Onze deelnemers wilden graag nog souvenirs kopen en wat terrasjes bezoeken.  We hebben toen besloten om naar Cochem te gaan, na eerst te hebben gebeld of de winkels wel open waren. Dit was gelukkig wel het geval en het weer was schitterend. Het was erg druk, maar gezellig in Cochem. Iedereen had lunchgeld gekregen en bijna iedereen ging op eigen houtje, en in groepjes op stap. Toen iedereen weer op de afgesproken locatie kwam waren de tassen goed gevuld en hadden wij nog voor een sorbet gezorgd. Deze hebben we opgegeten zittend op een muurtje omdat binnen alles vol zat. Na het diner weer voetbal, formule één en dobbelen.

Maandag 10 juni 2019

En dan is het weer tijd om te pakken en weer te vertrekken. In de hal hadden we alle koffers gesorteerd en rond 10:15 hebben we deze in de bus gezet. Onderweg hebben we met z’n allen een Big Mac menu gegeten. Het afscheid diner hebben we gehad bij Sportlandgoed Zwartemeer. Ook Rob en Luuk waren hierbij aanwezig. Na het diner vertrokken naar de diverse opstapplaatsen wat keurig volgens planning verliep.