Duitsland - Goslar - 1 tm 8 juli 2018

Reisperiode : 1 t/m 8 juli 2018
Hotel : Der Achtermann**** te Goslar
Vervoer : touringcar
Begeleiding (o.v.)
Reissom : € 900,- p.p. (incl. gezamenlijke kosten) toeslag éénpersoonskamer: € 125,- p.p.

Hotel Der Achtermann**** - Rosentorstraße 20, Goslar

Het prachtige 4-sterren hotel ligt aan de rand van het oude stadscentrum van Goslar. Het is ca. 500 meter lopen naar de mooie Marktplatz waar het Rathaus en de Pfarrkirche aan staan. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar, restaurant, panorama terras en diverse vergaderzalen. 

Gasten kunnen gratis gebruik maken van de Harz Terme van maar liefst 1000 m² bestaande uit een binnenzwembad, diverse sauna’s en een stoomruimte. ’s Ochtends wordt er een ontbijtbuffet geserveerd en ‘s avonds een 2-gangen keuzemenu. De 152 kamers zijn individueel ingericht en voorzien van minibar, radio, telefoon, TV en een badkamer. 

Voor meer informatie zie: www.der-achtermann.de

Bij de reissom inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar 
  • 7 overnachtingen in hotel Der Achtermann in een tweepersoonskamer 
  • verzorging in hotel op basis van halfpension (ontbijt en 2-gangendiner)
  • alle lunches
  • afscheidsdiner op de terugreis
  • annuleringsverzekering & reis- bagage- en ongevallenverzekering 
  • informatiemapje per persoon met o.a. reisinformatieboekje & kofferlabel

Niet bij de reissom inbegrepen:

  • persoonlijke uitgaven


Mogelijke excursies:

Goslar

Deze fascinerende stad telt maar lieft 1800 mooie vakwerkhuizen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezienswaardigheid is het Rathaus uit de 15e eeuw en de gotische Pfarrkirche. En dit alles op loopafstand van uw hotel!

Sankt Andreasberg - Bad Sacha – Stolberg. 

Tijdens een rondrit bezoeken we in Sankt Andreasberg de oude zilvermijn en het mijnwerkersmuseum. Er is hier ook een zomerrodelbaan! We rijden vervolgens langs de grens van de voormalige DDR naar het Grenslandmuseum in Bad Ascha. Vanaf de Ravensberg een prachtig uitzicht over de omgeving. Stolberg wordt ook wel de ‘Parel van de Zuidelijke Harz’ genoemd. 

In dit kuuroord heerst nog de sfeer van de Middeleeuwen dat gevormd wordt door een centrum van bijna 400 vakwerkhuizen. Stolberg is ook bekend als geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de stammoeder van vele Europese vorstenhuizen waaronder het Huis Oranje Nassau.

Hahnenklee

De Gustav Adolf staafkerk werd gebouwd in 1908 naar voorbeeld van de Noorse staafkerken. De staafkerk is volledig opgebouwd uit hout van de Harz. Met de gondelbaan kunnen we de Bocksberg van 727 meter hoogte op. Ook hier is een zomerrodelbaan.

Wernigerode

Een prachtig stadje met veel vakwerkhuizen waaronder een bijzonder raadhuis en een sprookjeskasteel. En misschien wordt er nog wel een ritje met de stoomtrein van de Harzquerbahn gemaakt vanuit Wernigerode?

In het miniatuurpark ‘Kleiner Harz’ zijn vele bouwwerken in een fascinerend miniatuurlandschap met rotsen, bossen en beekjes zien. In het park vindt u ook meer dan 50 thematuinen, 14 speellandschappen, een dierenverblijf, minigolf, een uitkijktoren en het parkrestaurant.