Duitsland – Wetzlar

Reisperiode : 3 t/m 10 juni 2019
Hotel : Wetzlarer Hof*** te Wetzlar
Vervoer : Touringcar
Begeleiding (o.v.) : Jitske Schadenberg, Klaasje Kisters, Arnold Sürmeijer, Luuk Duursma
Reissom: € 1050,- p.p. (incl. gezamenlijke kosten) toeslag éénpersoonskamer: € 195,- p.p.

Hotel Wetzlarer Hoff*** - Obertorstrasse 3, Wetzlar

Het Hotel Wetzlarer Hof biedt gratis WiFi en is gelegen aan de rand van het historische centrum van Wetzlar, op vijf minuten lopen van de Dom van Wetzlar. Alle kamers zijn voorzien van een minibar en een kabel-tv. Sommige beschikken ook over een balkon met een uitzicht op het Avignon Park. Het restaurant van het Hotel Wetzlarer Hof heeft een groot, rustig terras met een prachtig uitzicht.

Voor meer informatie zie: www.wetzlarerhof.de

Bij de reissom inbegrepen:

  • vervoer per luxe touringcar
  • 7 overnachtingen in hotel Der Achtermann in een tweepersoonskamer
  • verzorging in hotel op basis van halfpension (ontbijt en 2-gangendiner)
  • alle lunches
  • afscheidsdiner op de terugreis
  • annuleringsverzekering & reis- bagage- en ongevallenverzekering
  • informatiemapje per persoon met o.a. reisinformatieboekje & kofferlabel

Niet bij de reissom inbegrepen:

  • persoonlijke uitgaven

Mogelijke excursies:

Wetzlar

Wetzlar is schilderachtig gelegen aan de rivier de Lahn met een imposante Dom, de ruïne van een 12e eeuws kasteel en vele vakwerkhuisjes in de historische binnenstad. In het openluchttheater zijn zomers regelmatig voorstellingen. Het openluchtzwembad ligt op een kwartiertje lopen van het hotel.

Oranjeroute

Overal in de omgeving van Wetzlar komt u sporen tegen van 'onze Oranjes'. Een aantal van deze historische plaatsen gaan we bezoeken. Zo stond in Dillenburg in 1533 de wieg van Willem van Oranje. Van hieruit leidde hij de opstand van de Nederlanden tegen de Spaanse koning. Het slot van Dillenburg werd in 1760 verwoest. Ter herinnering aan Willem van Oranje werd van 1872-1875 de Willemstoren gebouwd. In het daarin ondergebrachte museum komen we meer te weten over de Huizen Nassau en Oranje-Nassau.

Diez & Nassau

In Diez staat het kasteel Oranienstein, waar de voorouders van onze prinses Beatrix woonden. In een deel van het enorme paleis met 318 kamers worden rondleidingen gegeven. In Nassau liggen de wortels van het huis Nassau.

Braunfels

Het lijkt een plaatje uit een sprookjesboek: het kasteel met zijn opvallende torens dat in het romantische stadje Braunfels ligt. Op het marktplein met vakwerkhuizen waant u zich in de Middeleeuwen. Hoog boven de schilderachtige stad staat het imposante slot. In 1602 werd in het kasteel van Braunfels gravin Amalia van Solms-Braunfels geboren (onze kroonprinses is naar haar vernoemd). Nabij Braunfels vindt u ook een wildpark en kun je met een treintje door een oude ijzerertsmijn.