Reisregels en tips

Kostprijs reizen

In de kostprijs van de reizen zijn globaal de volgende kosten meegenomen: overnachting op basis van halfpension met lunchgeld of All Inclusive, begeleiding, excursies, luchthavenbelasting, afscheidsdiner, opstapbus, reis en annuleringsver-zekering en gezamenlijke kosten. De gezamelijke kosten zijn € 100,- voor de vliegreis en € 75,- voor de busreis. Iedere deelnemer betaalt dit bedrag voor de entreegelden, excursies of bijvoorbeeld thee of koffie tijdens een excursie.

Zakgeld

Is voor o.a, consumpties, kaartjes en postzegels of souvenirs. Hier bent u al snel € 150,- tot € 200,- voor kwijt. Tip: verdeel uw zakgeld over 8 enveloppen en gebruik iedere dag één envelop. U kunt natuurlijk ook uw geld aan de begeleiders geven, die u per dag uw zakgeld geven.

Reisdocumenten

Voor alle buitenlandse reizen heeft u een geldig paspoort of een geldig Europees identiteitsbewijs nodig.

Opstapplaatsen

Het is niet mogelijk alle deelnemers van huis te halen, maar we hebben wel voor een aantal opstapplaatsen gezorgd, zodat u zo dicht mogelijk bij uw woonplaats kunt instappen. U moet zelf voor vervoer zorgen naar uw opstapplaats. De opstapplaatsen zijn tevens de uitstapplaatsen aan het eind van de reis. De op- en uitstapplaatsen zijn Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Zwolle (onder voorbehoud). De juiste vertrektijd wordt  ongeveer 10 dagen voor aanvang van de reis medegedeeld, dan ontvangt u tevens het reisprogrammaboekje.

Roken

Het is in de bus en tijdens de vliegreis niet toegestaan te roken. Als roker kunt u tijdens de regelmatige busstops natuurlijk van uw sigaretje of sigaar genieten en hindert u de overige passagiers niet.

Dieet

Mensen die een dieet volgen, moeten dit op hun aanmeldingsformulier noteren. Meestal is een vermelding als ‘zoutloos’ of ‘vetarm’ al voldoende. Als het dieet wat ingewikkelder is, stuur dan met het aanmeldingsformulier een dieetlijst mee. Er zal dan zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw dieetwensen.

Vluchten

De vliegtijden zijn nu nog niet bekend. Deze treft u bij uw reisbescheiden aan.

Reisbegeleiding

Bij de touringcarreis is de chauffeur niet alleen een prima vakmens, die geschikt is voor de verantwoordelijke taak, maar ook iemand die de omgeving van de bestemming kent en daar enthousiast over kan vertellen. De begeleiding is te allen tijde bereid eventuele problemen of klachten met u te bespreken. Bij elke reis gaat er een verbanddoos mee voor calamiteiten. Indien u moet worden geholpen met medicijnen, dan moet u dit kenbaar maken. Vergeet zelf niet voldoende medicijnen mee te nemen.

Inschrijving

Nadat wij uw aanmeldingsformulier hebben ontvangen en de reisgezelschappen zijn ingedeeld, ontvangt u een bewijs van inschrijving. Hierop staat met welke reis u meegaat. Voeg een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart bij dit formulier. Zonder kopie wordt de inschrijving NIET in behandeling genomen. Alle in deze brochure genoemde reizen uitsluitend doorgang bij voldoende deelneming. Bij wijzigingen ten opzichte van uw inschrijving zult u zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht worden.

Excursies

Alle excursies worden in principe gezamenlijk gemaakt. De in dit boekwerkje vermelde excursies zijn altijd onder voorbehoud. De leiding en de chauffeur beslissen ter plaatse wanneer en welke excursies zullen worden gedaan.

Algemene reisvoorwaarden

Aanmelding van een reis vindt plaats door het ingevulde en ondertekende aanmeldingsformulier rechtstreeks te versturen (portvrije enveloppe is ingesloten) of in te leveren bij uw coördinator. 

De genoemde reisroutes en excursies zijn onder voorbehoud. De reizen worden uitgevoerd op basis van de reisvoorwaarden van de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Wij gaan er vanuit dat u op de hoogte bent van deze ANVR-reisvoorwaarden.

De organisatie houdt zich het recht voor om personen wegens gedragingen in het verleden uit te sluiten van deelname.

Betaling

De reizen kunnen op de volgende manier betaald worden:

  • Door middel van het invullen van het inschrijfformulier en het invullen van het bijgaande incassoformulier, machtigt u de stichting om de reissom op het vakantiegeld en salaris in mei in te houden. Dit incasso-formulier dient samen met het inschrijfformulier geretourneerd te worden
  • Indien u zelf de betaling wenst te doen, kan dat op het inschrijfformulier worden aangegeven, u ontvangt dan een factuur die tijdig moet worden betaald

Correspondentieadres

Voor algemene vragen, adreswijzigingen of klachten:

Stichting Vakantiereizen SW

t.a.v. Dhr. Rob Hingstman

Postbus 2040 

7801 CA  EMMEN

Algemeen telefoonnummer: 0591-636678

Meer nuttige informatie bij uw reisbescheiden

Ongeveer 10 dagen voor reisaanvang ontvangt u:

  • reisinformatieboekje met daarin een deelnemerslijst, hotelgegevens, opstapplaats en tijd, info over de excursies, geadviseerde reisbagage et cetera. 
  • kofferlabel
  • thuisblijversinformatiekaart met daarop hotelgegevens, noodnummers, vliegschema en uitstapschema
  • vliegtickets worden op het vliegveld uitgereikt