Verslag Zell am See 8 tm 15 juni 2016

8 juni 2016 Vertrek naar Zell am See

De eerste deelnemers stapten in Assen, dit was ’s morgens om 5:45u en de laatsten in Emmen om 7:00u. Toen kon de lange reis naar Zell am See beginnen. We hadden een splinternieuwe zeer luxe en comfortabele bus. Om 9:40u hebben we onze eerste sanitaire stop gehouden. De eersten zaten toen ook al weer vier uur in de bus.

Omdat het een lange reis was moest er een chauffeurs wissel plaats vinden i.v.m. de rijtijden wet. Deze wissel was rond 11:00u bij Siegburg West. Toen werd het ook wel even tijd voor een sanitaire stop en een versnapering.

Omdat het zo’n lange reis was hadden we lunchpakketten meegenomen om niet te veel tijd te verliezen. Deze hebben we genuttigd op een parkeerplaats zo rond 13:30. De lunchpakketten waren zeer goed verzorgd door Rob Hingstman, waarvoor onze dank.

Na nog enkele stops kwamen we pas rond 22:30 u aan bij het hotel. De planning was dat we daar om 19:30 u zouden zijn. Echter door diverse files waren we danig verlaat.

Ondanks dat we drie uur later aankwamen dan was afgesproken, werden we hartelijk ontvangen. We konden direct aanschuiven om te eten en hebben genoten van een kop soep en een heerlijke schnitzel met patat.

Toen was het tijd om de kamers te verdelen en te gaan slapen, een lange dag.

9 juni 2016 Uitslapen en een kort tochtje met de bus gemaakt

Na de lange busreis van de vorige dag was het fijn om even uit te slapen en je even te oriënteren in het plaatsje Zell am See. Ons hotel , Hotel zum Hirchen, lag in het centrum.

‘s Middags zijn we nog even weggeweest met de bus en hebben o.a. een kaarsenmakerij bekeken in het plaatsje Bruck.

10 juni 2016 Grossglockner

Na het ontbijt zijn we rond 10:00u met de bus vertrokken naar de Grossglockner. Het was mooi helder weer met zon zodat het zicht.

De 48 km lange Hochalpenstrasse is een van de meest indrukwekkende panoramaroutes van Europa. Het hoogste punt ligt op 2571 m boven de zeespiegel.

Bij het bezoekerscentrum Kaiser-Frans-Josefs-Höhe heb je een geweldig uitzicht en daar hebben we onze lunch gebruikt.

Op de weg naar beneden hebben we koffie met gebak gegeten. De eigenaar had hier een tamme Murmeltier op zijn schouder die je ook mocht aaien.

Terug in het hotel hebben we ons opgefrist en zijn aan het diner gegaan.We konden weer terugkijken op een mooie dag.

11 juni 2016 Adelaarsnest Berchtesgaden

Het Adelaarsnest is gebouwd op de berg Kehlstein. De Kehlstein is een berg die te bereiken is vanaf de Obersalzberg. Voor de 50e verjaardag van Adolf Hitler liet Martin Bormann een theehuis bouwen op de top van de Kehlstein. Dit huis kreeg de naam Kehlsteinhaus, door de Amerikanen 'Eagles Nest' (adelaarsnest) genoemd. De Kehlstein kan heden ten dage alleen door wandelaars of met speciaal voor dit doel gebouwde bussen bezocht worden. Aan het einde van het pendelbussentraject is een kleine parkeerplaats. In aanpalende rotsen is een tunnel gebouwd, en aan het einde van de tunnel start de lift die de bezoekers in een mum van tijd naar het Kehlsteinhaus brengt. Boven op de Kehlstein heeft men een panoramisch uitzicht over onder meer een stuk Oostenrijk. Als het helder is.

Wij hadden de pech dat het erg bewolkt was en koud en regenachtig. Hierdoor had je  geen uitzicht. Voordat je in de lift zat moest je erg lang wachten in de tunnel voordat je in de lift werd gepropt.

Drie van onze deelnemers durfden niet in de lift en deze hebben samen met Arnold gewacht tot de rest weer beneden kwam. Nadat we weer beneden waren hebben we beneden aan de berg geluncht met een braadworst met patat.

Ondanks het slechte weer en een teleurstellend uitzicht is het wel een belevenis om op deze, beladen, plek te zijn geweest.

12 juni Maria Alm en Krimmler Wasserfällen

Rond 10:00u zijn we vertrokken naar het plaatsje Maria Alm. Dit was echter niet wat wij ervan verwachten. Het is puur een skioord met hotels en pensions en een kabelbaan. De route er heen was echte mooi.

Van daaruit zijn we teruggereden en zijn we naar de Krimmler Wasserfällen gereden. Het water stort hier in drie etappes totaal 380 meter naar beneden.Ook hier hebben we onze lunch gebruikt en heeft iedereen nog souvenirtjes kunnen kopen.

13 juni 2016 Rattenberg

Na het ontbijt zijn we rond 9:00u vertrokken met de bus naar Rattenberg.

Rattenberg is bekend als de kleinste stad van Oostenrijk, en heeft maar ± 450 inwoners. Door de ligging aan de Inn, de vele kleine winkeltjes, en de vele terrasjes en het gezellige oude centrum, is de stad een erg populaire toeristische attractie, waar vooral dagjes mensen op af komen.

Rattenberg staat ook bekend als glasstad. In Rattenberg hebben we ons tegoed gedaan aan een heerlijke bord spaghetti. We waren rond vijf uur weer terug bij het hotel.

14 juni 2016 Rustdag chauffeur

Op de rustdag van de chauffeur hebben we met z’n allen pizza en broodjes gegeten in Zell am See.

Als je in Zell am See bent kun je natuurlijk niet voorbij aan een boottocht over het meer.

Na de bootreis hadden we nog een verrassing. Lekkere grote aardbeiensorbets eten ik Zell am See. Dit ging er natuurlijk bij iedereen zeer goed in. Hierna ging iedereen zijn eigen weg, souvenirtjes kopen en de koffers inpakken.

15 juni 2016 Vertrek

Dan is het weer zover, de vakantie zit erop en we moeten weer naar huis. Door onze ervaring op de heenreis hadden we het vertrek al een uur eerder gepland.

Na een lange rit met slechts twee keer een stop van 45 minuten kwamen we 45 minuten te laat aan voor ons afscheidsmaal in Twist. Rob en Luuk zaten ons op het terras op te wachten.

Na een heerlijk diner kwamen we in alle uitstap plaatsen drie kwartier te laat aan. Dit mocht echter de pret niet drukken en we kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie.

Jitske, Klaasje en Arnold