Reisverslag Kos 30 mei tm 6 juni 2017

Reisverslag Kos – 30 mei t/m 6 juni

Dinsdag 30 mei:  Het is zover, we vertrekken vanaf Groningen airport Eelde naar Kos, lekker dichtbij en niet eerst naar Schiphol! Helaas wel direct een uurtje vertraging, maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk om 1:00 uur in het hotel ingecheckt, waar we nog wat konden eten en drinken. Een aantal hadden nog de puf om wat te drinken bij een gezellig kroegje om de hoek. (dit werd de hele week ons stamcafé) waarna iedereen uiteindelijk om 4:00 uur op bed lag.

Woensdag 31 mei: Een dag om bij te komen van de reis. Hoewel de reis toch vermoeiend was, heeft iedereen de reis goed verteerd. De eerste reizigers hebben de omgeving van het hotel verkend en zoals gebruikelijk kwamen de kroegtijgers ook weer bij “the place to be” café Smugglers terecht . De enthousiaste eigenaar Mike en een flirtende bardame Monica hebben ons gedurende de hele vakantie uitstekend verzorgd. ’s Avonds hebben we met een deel van de groep bij Smugglers op een groot scherm de voetbalwedstrijd Nederland – Marokko bekeken.

Donderdag 1 juni: Onze eerste Excursie, de 3 eilandentour. Voor ons hotel werden we opgehaald  en naar de haven van Kos stad gebracht. Door een behulpzame bemanning werden we aan boord van de Captain Hook geholpen en op een rustige zee (slechts een enkeling was een beetje zeeziek) hebben we achtereenvolgens de eilanden Pserimos, Kalymnos en Plati bezocht. Op de boot was er voldoende ruimte voor iedereen, mensen konden zowel in de zon, als in de schaduw genieten van de mooie omgeving van Kos. Op de boot werd een lunch gereserveerd en iedereen heeft volop genoten. Op Pserimos en Kalymnos werden de eerste souvenirs van de vakantie gekocht en kreeg iedereen ruimschoots de gelegenheid te genieten van de eilanden. Bij Plati gingen we voor anker en kon er vanaf de boot worden gedoken/gezwommen. ’s Avonds is een deel van de groep met begeleiding  en met taxi’s naar Kos stad gegaan, met na afloop weer naar Smugglers voor wat afzakkertjes.

Vrijdag 2 juni: een rustdag om bij te komen van alle inspanningen en alvast wat te werken aan een mooi bruin kleurtje. Om te voorkomen dat de verveling toesloeg en niet iedereen de volgende dag als een kreeft rondliep werd er een bingo georganiseerd, iedereen vond dit prachtig en er waren mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs, een beer van 1,50 meter, werd gewonnen door….Harmon. ’s Avonds zijn we met een groot deel van de groep naar bar Smugglers geweest waar een karaoke avond werd georganiseerd. Verschillende vakantiegangers hebben hun zangtalenten getoond en tot in de kleine uurtjes was het reuze gezellig.

Zaterdag 3 juni: De volgende excursie: een tocht over het eiland met de bus. We hadden een gids die helaas slechts een paar woordjes Nederlands sprak en we moesten het dus met zijn Engels doen. Dit ging best goed en de meeste mensen hebben goed begrepen wat er allemaal te zien was op Kos. We hadden de bus voor ons zelf en konden dus zelf de indeling van de dag bepalen. Allereerst zijn we naar het prachtige plaatsje Zia gereden waar we hebben genoten van het prachtige uitzicht. Daarna nog verder gereden en  geluncht met uitzicht op zee. Na de lunch hebben we het eiland verder verkend, hebben nog een traditionele windmolen bezocht en tot slot een olijfolie fabriek. ’s Avonds gingen een aantal mensen nog naar bar Smugglers.

Zondag 4 juni: Een groot deel van de reizigers hadden aangegeven nog wel weer eens naar Kos stad te gaan om souvenirs te kopen of een terrasje te pakken. We hebben dit gecombineerd met een tweetal treinritjes door Kos. Met 9 taxi’s zijn we er naar toe gereden en hebben eerst met een treintje het “oude” deel van Kos gezien. Daarna hebben we geluncht aan de haven van Kos en na de lunch hebben we met een ander treintje de rest van Kos stad gezien. Hierna is een deel van de groep er zelfstandig op uitgegaan om souvenirs te kopen of een terrasje te pakken. ’s Avonds werd er in het hotel een Griekse avond georganiseerd. Een viertal dansers trakteerde ons verschillende dansen, waarbij een aantal van ons hun talenten konden showen. Daarna zijn een aantal van ons nog naar bar Smugglers geweest.

Maandag 5 juni: de laatste (echte vakantie) dag alweer. Een dag waarbij de meesten het wat rustig aan hebben gedaan, maar er was ook een groep die nog in een keer naar het strand en de zee wilden. De meeste reizigers hebben wat aan hun teint gewerkt om op deze manier toch gebruind naar Nederland te reizen.

Dinsdag 6: weer terug naar huis. Om 10.30 uur werden we opgehaald van ons hotel en naar de luchthaven gebracht. Direct werd ons al verteld dat we een uur vertraging hadden, wat later zou oplopen tot 2 uur. De vlucht verliep soepel, maar de (geplande) tussenlanding op Eindhoven verliep wat chaotisch. We moesten het vliegtuig uit en ook al heel snel weer in. Onze “oude” plaatsen waren inmiddels ingenomen door “verse” passagiers wat nog wel enig gemor met zich meebracht. Het laatste deel van de vlucht verliep prima en ook op Eelde ging het allemaal zeer soepeltjes.

Het afscheid was kort, maar een ieder gaf aan het prima naar hun zin gehad te hebben en geweldig hadden genoten van de vakantie.