Valkenburg - NEDERLAND - Busreis

Valkenburg

Reisperiode: 5 t/m 12 juni 2020
Duur: 8-dagen
Hotel : Monopole*** te Valkenburg
Vervoer : Touringcar 
Begeleiding (o.v.) : Arnold Surmeijer, Jitske Schadenberg en Klaasje Kisters 
Reissom : €1075 ,- p.p. (incl. gezamenlijke kosten) toeslag éénpersoonskamer: €125 ,- p.p.

Grand Hotel Metropole*** - Valkenburg

Het drie sterren Superior Grand Hotel Monopole vormt een gedegen traditie in Valkenburg aan de Geul en is al meer dan 100 jaar een begrip in gastvrijheid. De karakteristieke architectuur uit 1906 onderstreept het bijzondere karakter. Het hotel beschikt over 46 comfortabele kamers waaronder suites, designkamers en comfort kamers. De kamers zijn bereikbaar met lift en voorzien van bad/douche, toilet, kluis, tv, telefoon, radio en draadloos internet. Voor meer informatie zie: www.grandhotelmonopole.nl


Bij de reissom inbegrepen:

- vervoer per luxe touringcar
- 7 overnachtingen in hotel Monopole in een tweepersoonskamer
- verzorging in hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner)
- alle lunches
- afscheidsdiner op de terugreis
- annuleringsverzekering & reis- bagage- en ongevallenverzekering
- informatie mapje per persoon met o.a. reisinformatieboekje & kofferlabel

Mogelijke excursies:


Valkenburg:

In Valkenburg zijn heel veel leuke attracties en bezienswaardigheden! Zo kun je in een van de grotten een realistisch nagebouwde steenkolenmijn vinden! Onder Valkenburg bevindt zich nog een fascinerende wereld, de Gemeentegrot. Je kunt de grot te voet maar ook per trein bezoeken. Een andere grot die je kunt bezoeken is de Fluweelengrot. Ook leuk is de Wilhelminatoren met café, restaurant en terras. Hier heb je een schitterend uitzicht over Valkenburg en het Geuldal. Een kabelbaan brengt je hier naartoe. Als je durft kun je per rodelbaan naar beneden. Verder kun je in Valkenburg de kasteelruïne bezoeken en heerlijk winkelen of op een terrasje zitten.

Drielandenpunt:

Op het beroemde drielandenpunt in Vaals staan niet alleen de drie grenspalen van Nederland, België en Duitsland maar er is ook een fantastisch labyrint waarin je heerlijk kunt (ver)dwalen. Het drielandenpunt is met haar ligging, 323 meter boven NAP het hoogste punt van Nederland. Je kunt evt. de Boudewijntoren beklimmen, welke majestueus boven het landschap uitrijst. Met z'n hoogte van 50 meter, vormt hij een imposante verschijning. Een glazen lift brengt je in seconden naar de panoramaruimte, waar een adembenemend uitzicht wacht.

Rondvaart op de Maas:

Met rederij Stiphout maken we vanuit Maastricht een rondvaart over de Maas. We passeren  o.a. de stadswijk Céramique, het Provinciehuis en de St. Pietersberg (met de beroemde mergelgrotten). Er wordt uitleg gegeven over alle bezienswaardigheden. De rondvaart is te combineren met een bezoek aan de grotten van de St. Pietersberg.

Belgische Ardennen:

Vanuit Valkenburg is een mooie excursie te maken naar de Belgische Ardennen. Langs de stuw van La Gileppe en via Spa wordt het bedevaartsplaatsje Banneux aangedaan. Vervolgens wordt door het dal van de rivier de Amblève gereden en via Remouchamps naar de beroemde watervallen van Coo. De route kan worden voortgezet via Stavelot, indien mogelijk wordt er over het circuit van Spa/Francorchamps gereden naar Malmédy. Tot slot wordt door de Belgische Hoge Venen de route voortgezet via Eupen naar Valkenburg.

Eifel / Monschau:

De tocht begint in Duitsland met een rondrit in Aken. Vervolgens via de ‘Himmelsleiter’, een sfeervolle route, langs de bekende stuwmeren in het Rurdal. Tot slot wordt het middeleeuwse stadje Monschau bezocht. Hier zijn mooie vakwerkhuizen te vinden en kan een tochtje worden gemaakt met een trammetje.